Tohle bude "Hyperdrama"! Justice v dubnu vydají čtvrtou řadovku, v pilotní ochutnávce hostují Tame Impala

30.01.2024 16:14 - David Věžník | foto: André Chémétoff

Justice se vracejí! Francouzští electro úderníci vydají 26. dubna nové album "Hyperdrama". A aby fanouškům dostatečně naznačili, jak asi bude nástupce desky "Woman" z roku 2016 znít, představili rovnou dva songy z něj.

A rozhodně netroškaří. První ze zveřejněných skladeb se jmenuje "One Night/All Night" a zpívá v ní Kevin Parker z kapely Tame Impala.

Justice - Hyperdrama
© facebook interpreta
"Chtěli jsme, aby tenhle track zněl, jako když temná techno iterace Justice objeví sampl disco iterace Kevina Parkera," popisují takřka akademicky Gaspard Augé a Xavier de Rosnay v tiskovce. Výsledek dle nich osciluje mezi ryzí elektronickou hudbou a ryzím discem, přičemž posluchač nikdy nedostane oba žánry zároveň.

Druhý singl nese název "Generator". "Připomíná nám 'Getaway' od Salsoul Orchestra, ale s gabberem a klasickým hardcore technem 90. let," přibližují muzikanti.

K chystané studiovce pak dodávají: "Disco/funk a elektronická hudba obecně byly vždycky základními stavebními kameny hudby, kterou jsme jako Justice dělali. V 'Hyperdrama' je nutíme koexistovat, ale není to mírumilovný vztah. Líbí se nám ta myšlenka nutit je trochu bojovat o pozornost."

Píseň "One Night/All Night" doplňuje klip Antona Tammiho (režíroval například video k rekordnímu hitu "Blinding Lights" od The Weeknda). Divák v něm má možnost nahlédnout do nitra ikonického kříže, který roky tvoří součást vizuálu francouzského dua. Na vnitřnosti se můžete podívat níže a pak si poslechněte druhý kousek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY